donderdag 17 december 2009

Zware sneeuw in Groningen en dan naar buitenDit valt niet te missen. Zware sneeuwval midden december (nog nooit eerder meegemaakt)
Omdat de sneeuw niet ophield met vallen de stoute schoenen aangetrokken en de stad in geglibberd. Maar eerst een nieuwe vissersparaplui gehaald want de vorige ligt op de bodem van het Lauwersmeer. Dan snowboots aan en naar het Noorderplantsoen. Eerlijk gezegd val ik in het geval van een kompleet nieuwe situatie terug op mijn vertrouwde omgeving als startpunt.
Na enige twijfel gekozen voor een stukje pad langs de gracht. De bomen vormen een soort boog, altijd handig voor de compositie. Omdat het flink door sneeuwde is zo'n grote plu een vereiste. Dan bijv snowboots, twee broeken over elkaar aan, handschoenen, goeie muts en eigenlijk als je zit nog een deken over de benen.


De paraplui staat stevig in de bagage drager geprikt. Soms gleed een lading sneeuw in m'n nek omdat ik onder de rand zat. Verder moet je het palet zo sneeuw vrij mogelijk houden door het steeds schoon te blazen.
Op verzoek van Krabbenvanger bloggger een foto van het palet. De verdeling van de kleuren over het palet beginnen vrij ordelijk om te eindigen in een artistieke ratjetoe. Zoals te zien is scheid ik de kleur voor de sneeuw in koele en warme partijen en meng die van donker stapsgewijs door naar lichter.


22-12-2009
Omdat het die dag hard sneeuwde en de sneeuw op palet en doek kwam ontstonden er lelijke structuren op het doek. De olieverf pakte niet goed omdat er water onder zat. Daarom ben ik vandaag nog een middag wezen schilderen. Gisternacht had het nog flink gesneeuwd en vandaag begon het licht te dooien dus dit is de laatste kans om deze scene aan te pakken. Het resultaat staat bovenaan.

6 opmerkingen: