maandag 14 maart 2011

Saai buiten, leuk interieur binnen.

Vandaag was het zo'n onbestemd weertype, waterig zonnetje 's ochtends. Helaas geen weer voor mijn buiten schilderijen.
Dus na een kleine klus in de galerie mijn collega en kunstenaar in wording Keimpe van der Kooi opgezocht. Nou had ik daar een reden voor want hij bewoond een leuk huis met mooi licht in zijn woon keuken waar hij ook wel schildert. Verder heeft hij een aansprekende verzameling theepotjes en spulletjes waarmee heel wel iets te arrangeren valt. We besloten een thee tafel te dekken waarbij hij tegen over mij plaats nam met zijn schilder spullen en koos voor een moeilijke en wat drukke compositie. Ik ging voor een rustiger en traditioneler beeld zodat ik me kon concentreren op mijn verf behandeling. Want dikwijls vind ik mijn eigen verf opbreng nog te schraal om het goed in mekaar over te werken, het zogenaamde verdrijven.

Na een paar kleine voorstudies aan de slag op een groen grijze acryl ondergrond.


Met een grote hoeveelheid saus ik alles behalve de tafel zelf in met een ruim gemende hoeveelheid ultramabijn en gebrande siena.


Zodat een flink tonaal verschil ontstaat tussen tafelkleed en omgeving die ik opzettelijk wat donkerder maak. En nu schilder ik in een keer het tafelkleed nat in nat. Verder werk ik alvast aan de spullen op de tafel.

En dit is het resultaat om half zes 's avonds. Morgen verder. Formaat is 60x50 cm op doek.


Vandaag is het de 15e maart en heb verder geschilderd aan tafel en omgeving. Ik wil er eigenlijk nog een figuurtje bij om het beeld wat completer en verhalender te maken,

Geen opmerkingen:

Een reactie posten