dinsdag 16 februari 2016

Moderne opdracht

Uiteindelijk is dit dit het resultaat, een beetje puzzelen en stevig door schilderen ben ik tevreden met het resultaat. En de opdrachtgever ook want het hangt nu in het afgebeelde huis op de Reitemakersrijge."Zicht op Reitemakersrijge"40x45 cmIk had al een poosje een opdracht lopen maar het sombere weer maakte van deze plek geen kleuren festijn. Maar vandaag, 16 februari bracht eindelijk stralend winter weer en dat maakte dat deze hoek van de stad Groningen mooi fel uitgelicht werd.


Voor zo een opdracht maakt ik eerst een voorstudie en bespreek dat met de opdrachtgever en laat hij nu net zijn voordeur uitstappen aan de overkant dus we konden snel tot zaken komen. Dit en dan iets breder met de boom rechts erop. Het is ook prettig dat het nieuwbouw huis tussen wat oudere bebouwing staat wat meer mijn  stijl is. En de A-kerk voor de nodige diepte en koel contrast.

17 februari 

Nog een mooie heldere winterdag met veel zon dus ik kan nu een grotere definitieve versie opzetten.
Op het atelier maak ik eerst een onderschildering in blauwen en donkere acryl verf. Dan heb ik later minder werk want het is vandaag behoorlijk koud door de hardere wind.
De opdrachtgever  gaf ter plekke aan dat hij het schilderij iets ruimer wilde met rechts de boom erop. Dat was ik al van plan dus dat komt goed uit. Wat ook mooi mee doet is de koele bevroren planken op de plankier aan de kade die in de schaduw ligt.
Morgen hopelijk verder.
"Zicht op Reitemakersrijge, winter"

Geen opmerkingen:

Een reactie posten