donderdag 28 februari 2019

De pastorie van Noorbroek

Hoewel de laatste dagen van februari veel te warm waren voor de wintertijd was er geen wolkje aan de lucht. Via een schilder vriendin kwam ik bij de pastorie in Noordbroek terecht. De weg rond de kerk en alles eromheen waren perfect bewaard gebleven.
Na wat passen en meten een schets in bruinen opgezet en alvast een streep op de weg gezet op de plek waarvan ik dacht dat de zon die zou gaan werpen op het moment als ik met de kleur aan de gang zou kunnen gaan.
Echter de dagelijks gang van de zon was een stuk minder en de schaduwen bleven redelijk in dezelfde hoek. Dacht blijkbaar teveel aan een later tijdstip in het jaar."Pastorie van Noordbroek in februari" 35x40 cm

Uiteindelijk stemt het resultaat tot tevredenheid. Hoewel de lange schaduwen en het hek daarvoor wel voor enige hoofdbrekers zorgde. De schaduw over het huis is een leuke puzzel waarbij je de logica van het licht en de donkere baan over de elementen van de achterpui consequent  dient te volgen.
.
  
De tweede dag was ik te vroeg voor het middag schilderij en maakte nu een versie van de pastorie gezien vanaf het kerkhof. Bomen schilderen is lastig, je moet steeds de goede hoek van de stam pakken om een geloofwaardig rijtje te krijgen. Dit schilderij is no wel in wording. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten