donderdag 25 juni 2009

Reprise aan het Paterswoldse meer

Dit is nu, op donderdag 2 juli de laatste versie. Had vandaag helaas niet zo heel veel tijd maar wilde er toch even aan werken. Het water op de voorgrond was te groen en heb gepoogd het meer in overeenstemming te brengen met de overheersende kleuren van het werk.


Het uiteindelijke resultaat van deze middag. Morgen hopelijk verder voor bootjes en water en meer leven op de kade.

Vandaag de eerste echt warme dag in Groningen. Een mooie gelegenheid om na gedane klusje, een grotere versie van een eerder schilderij op paneel nu wat groter over te doen op een doek van 60x65 cm. Helaas zijn er op donderdag wat minder bootjes. Ook speelde de wind me wat parten, hoewel ik de grotere kistveldezel gebruik die gelukkig wel bleef staan. Dezelfde compositie maar dan anders.

nr1. Op paarse ondergrond bomenrij met mix van Windsor blauw, ultramarijn paars en scharlaken violet.nr2. Het water was op voorgrond flink groen ingesausd om daarna van achter naar voren weer weg geschilderd te worden met groenen en blauwen die in de lucht voorkomen.


nr3. Ongelukje door wind en het erg vloeibare titaan wit (speciaal hiervoor gekozen) Stapte er midden in en oplosmiddel was er ook niet meer om schoon te poetsen. Met die zon en harde wind verdamt de Shelsoll als een razende.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten