woensdag 1 juli 2009

Joost Doornik en de Telegraaf

Eigenlijk had de koptekst moeten zijn Joost Doornik en de zomeracademie. Maar dit is natuurlijk te leuk om onvermeld voorbij te laten gaan.
Dit is de tweede dag dat ik met 17 cursisten van de zomeracademie van de Klassieke academie naar buiten ga. In de bocht aan de Noorderhaven stond een woud aan schildersezels die we hadden neergezet om een moeilijk onderwerp aan te pakken. Een stadsgezicht met bootjes op de voorgrond. Maar de zon scheen en we konden geriefelijk vanuit de schaduw met vorm en aanvankelijk een beperkt palet het onderwerp te lijf. Al snel zwermde de fotografen, journalisten en nieuwsgierigen om ons heen. Het is komkommer tijd of niet! Dus dinsdag morgen stond er al een stukje in het Dagblad v/h Noorden. En daarna op deze woensdag een landelijk stukje in de Telegraaf.

Ik gaf twee dagen les, Flip Gaasendam een ochtend model en Paul Boswijk gaat nog anderhalve dag met ze aan de gang en dan mag H. Helmantel ze er vrijdag inkoppen.

Al met al een geslaagd initiatief om 17 schilder liefhebbers en de Klassieke Academie weer wat verder in de wereld vooruit te helpen. ( En onszelf natuurlijk ook een klein beetje)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten