vrijdag 19 maart 2010

Zoutkamp

Na een drukke tijd van galerie werk mocht ik van mezelf een schilder uitstapje maken. Keimpe van der Kooi was toevallig in de buurt en wilde graag mee. Het was een van de eerste zachtere dagen dus Keimpe is de schilder in de trui en ik ben degene in halve winter outfit.

Ik had Keimpe wat zon beloofd en gelukkig werd mijn grootspraak beloond met een waterig zonnetje.


Keimpe had wat problemen met zijn langzaam drogende Golden acryl verf. De onderlaag droogde half en de nieuwe verf streek nam de oude verf laag mee. Zal wel iets met de temperatuur te maken hebben. Ook leerde hij een wijze les: voor een buiten studie niet een te donkere ondergrond nemen. Dat zorgt er n.l. voor dat het veel werk is om de alom lichte buiten toon weer te geven. Alle donkere partijen moeten weg geschilderd worden. Want tonaal vanaf deze positie is het meeste in beeld behoorlijk licht van tint.Het resultaat . Zit een lichte golf in het doek omdat het is opgeprikt op een houten bord. Voor een expositie plak ik het op. Afm is 53x62 cm. Olieverf op linnen.

3 opmerkingen:

  1. Lekker man, toch vind ik Keimpe's insteek met een stukje van die achterste bossage iets beter. Het geeft het hele werkje een mooie flow, op je foto nét boven je resultaat kun je het ook zien naast jou werk. De rivier stroomt dan zo prachtig door het laagland, ... oops daar komt Marsman aan!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. knap dat je zo'n formaat vol weet te schilderen buiten!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wel, ik ben nog niet helemaal klaar en wil er nog een uurtje of meer aan wijden. Het tempo lag ook in het feit eindelijk onbekommerd weer buiten te zijn, ver van galerie beslommeringen

    BeantwoordenVerwijderen