donderdag 15 april 2010

Frisse NZ A-kerkhof

Met enige vertraging weer een nieuwe blog. Kreeg al wat moppers van trouwe bezoekers die vonden dat de update wat lang vonden duren. Maar natuurlijk zat deze blogger niet stil; het werk aan de galerie en lesgeven en schilderen slokte alle tijd op en de schilder was 's avonds gewoon moe.
Genoeg huishoudelijke mededelingen. Op naar een nieuw schilderij. Dit is een andere versie van een ouder doek wat ik een jaar of vijf geleden heb geschilderd vanaf een iets ander standpunt. Eerste tekening wordt opgezet op een warm donker okeren ondergrond

Twee dagen verder, 's ochtends van 10:30 tot 13:00 schilderen in het mooie maar koude voorjaars weer. Er staat een koude noorder wind die langs de A-kerk waait en je zult het geloven of niet, precies samenkomt op de plek waar ik sta te schilderen. Dus ik sta in volle winter uitrusting te schilderen terwijl jongelui passeren in korte mouw.

Op de derde dag ben ik elementen gaan weghalen en heb ik andere weer toegevoegd. Zo is de aanzet van de kraampjes links verdwenen maar heb ik bij de Korenbeurs de markt toegevoegd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten