woensdag 21 juli 2010

Op de boot met Xxl art.Vandaag was het een tweede vaardag voor mij met de organisatie van Xxl Art (www.xxlart.com) en collega schilder Enst Voss uit Amsterdam om weer een stuk van de kust van Groningen te schilderen. Ook waren Esther v.d. Meer van het Dagblad van het Noorden en Harry Kraaij en aanhang op de boot mee.
We voeren met de M S Triton www.noordzee-expedities.nl
Hier ligt het schip in de haven van Delfzeil op te wachten op de de gasten.

Enst Voss bij bij zijn geprepareerd doek


Het idee is om de hele kust van Nederland op doek vast te leggen voordat de dijkverzwaringen zijn beslag krijgt en zo een moment opname te maken van een kust die over een aantal jaren verandert zal zijn. Dit gaat op doeken met een vast formaat van 50x250 cm.
Ik begin op de houtskool tekening met het aanbrengen van de verf met een paletmes om tempo in het schilderen te brengen.


En met een kwast werk ik de partijen in elkaar over.


Harrie Kraaij en Esther van der Meer houden me in de gaten terwijl ik in een race tegen de klok en het veranderende licht schilder.

Precies zoals de schipper voorspeld had veranderde de stroming om twee uur en draaide het schip een slag en moesten we de hele constructie van de reling losschroeven en weer op de andere zijde vast maken.

En zo hadden ze heel slim een constructie bedacht waarmee het doek vast zit op een schot die met twee kantelbare poten in een houder past waarop je je spullen kan neerleggen.Dit is het schilderij (een groot deel) van Ernst.


En dit is mijn resultaat. Het licht draaide en het weer sloeg iets te snel om en werd wat heiig als voorbode voor een donderbui. Er zit me nog iets te weinig relief in het beeld maar misschien op een andere locatie met meer afstand komt het beter tot zijn recht.

1 opmerking:

  1. Dat is hard werken man, 50 x 250.
    Leuk dat er hier weer veel te lezen is.

    BeantwoordenVerwijderen