dinsdag 13 juli 2010

Plein air in Katwijk dag vierGisteren was een rust dag. Wat door Katwijk en de duinen gefietst waarbij ik toevallig weer op Hans Versfelt ben gestuit die net in de duinen wilde gaan schilderen. We hebben qua stijl en interesses wat overeenkomsten en daarom was ik niet heel verbaasd om hem daar naast dat afgelegen paadje te zien zitten. Na samen de omgeving nog wat verkend te hebben werden we overvallen door een hoosbui vanuit zee. In een complete warme douche bui zijn we naar huis gefietst.
Vandaag weer vroeg opgestaan bij een lichte bewolking en flauw licht dat de hele ochtend bleef.
De Koepelduinen richting Noordwijk ingefietst op zoek naar een mooi duin onderwerp wat ik al vrij snel vond. Duinen in flauw strijklicht richting Noordwijk. Daaraan gewerkt van 9 tot 12:30."Coepeldynen richting Noordwijk"


Nadat ik m'n ezel had opgezet kwam een korte maar felle bui over die me dwong om met ezel en al beschutting te zoeken in een strandhokje. Na nog twee korte buitjes kon ik eindelijk aan de slag en bleef de zon schijnen. Dus eerst het water van het paneel afgewapperd en toen aan de slag met de zee en het laatste zon licht. Nadat ik de zee had geschilderd ben ik met de ezel verhuisd naar een plek waar twee meisjes in de branding aan het spelen waren.

2 opmerkingen: