maandag 11 april 2011

Circus in de stad
Eigenlijk staat het circus Renz precies op de stadsrand tussen Groningen en Haren. Maar och wat is dat een mooie plek. Ideaal omzoomt door mooie bosschages en beschenen door een prachtige voorjaars zon. Op het moment dat ik kwam aan fietsen waren de kamelen net uit de hun wagens en sprongen als jonge veulens in de wei. Later werden de olifanten er nog bij gezet zoals op deze foto te zien is. Misschien onderwerpje voor morgen.

Het idee van een circus tent in het voorjaar komt eigenlijk van Trevor Chamberlain en ik wilde het eigenlijk al vorig jaar doen maar zag de circus tent te laat. Wat ik vandaag heb geschilderd is ook niet de circus tent maar de tent voor de dieren.


Op deze foto staat het schilderijtje er al wat completer er op en ik maak dankbaar gebruik van de circus kleuren geel (cadmium geel licht met engels rood) en licht blauw ( ceruleum blauw met sevres groen) wat als combinatie het schilderij een afspat.

Omdat een collega laatst vroeg of ik nog eens een wat-neem-ik-allemaal-mee-als plein-air -schilder-blog wilde schrijven hier alvast een opsomming wat er mee is vandaag om te schilderen
- krukje
- Kleine kistveld ezel
- tas met poetsdoek, bakje, flesje shellsol en grotere tubes.
- kistje met tubes
- twee voor geprepareerde paneeltjes in verschillende maten zodat je een beetje kunt varieren in de compositie
- schetsboekje en potloodje
- liefst een goed idee over wat je wilt gaan schilderen

Ik schilder op een paneel dat ik had liggen van vorige zomer met een mislukt strand tafereel er op. De lucht kan ik bijna geheel laten staan en als je goed kijkt piept er nog een kopje van een strand gast door de overschildering.

2 opmerkingen:

  1. Joost,

    Dank je voor je toelichting! Over wat voor paneeltjes praat je? Geprepareerd met Gesso? Een plezier om je Blog te volgen!

    John

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Weet je wat grappig is, ze veranderen het tentdoek!! Vandaag hier circus Renz geschilderd maar hier hebben ze de strepen vertikaal, ...

    BeantwoordenVerwijderen