zondag 25 mei 2014

Een prachtige zonnige tafel schilderdag

Vandaag was een prachtige zonnige dag en hoewel het zondag is gewoon een werkdag voor de schilder. Die werkt op het licht en weer gesteldheid die hij nodig heeft voor zijn schilderij en geen kantoortijden.
Ik was nog niet tevreden over het totale beeld maar kon niet goed benoemen wat. Tot de bewoonster weer een mooie tulband cake had gebakken en die heb ik nog warm  in het schilderij geschilderd. De andere bewoner merkte op dat hij de blauwe fles vond detoneren dus die werd vervangen door een vaasje waar nog witte bloemen in moeten. Past ook beter in het ritme van wit donker wit. 

"Gele tafel in de ochtendzon" 75x105 cm

Zo begint het schilderij langzaam te worden wat het waarschijnlijk moet zijn.

4 juni

Links voor komt een stoel en de theepot en de kopjes worden steeds bijgewerkt want geel is een lastige weinig kleurkrachtige kleur en moet steeds bijgewerkt worden voor het juiste effect.


6 en 7 juni

Borden het juiste lichte effect gegeven en de tuin helemaal ingeschilderd. Alleen de lucht en wat van de achtergrond zijn nog in acryl. De limonade kan moet ik steeds bijgepunt worden en ik vond langs het kanaal op de weg naar het schilderij margrieten en boterbloemen. Een veldboeketje komt wel zo natuurlijk over.


11 juni
Het wordt zo wel een beetje een zoek de verschillen plaatje maar de stoel links voor en kussen zijn verder in geschilderd en het tafel kleed en gras verder uitgewerkt en overgang iets verzacht. De margrietjes plakken een beetje tegen de rand van de bosschages erachter dus de bloemen moeten wat lager. Nog een รก twee dagen voor de afwerking.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten