vrijdag 8 oktober 2010

Herfst kleuren in het Noorderplantsoen

We boffen dit jaar. Na een verregende augustus en september maakt oktober veel goed. Zacht weer, stemmig sfeer met een lage zon op prachtige herfst kleuren en de schilder loopt langzaam weer vol met ideeën. Gisteren begonnen en vandaag weer verder.


Bovenstaande afbeelding is van gisteren. In grote lijnen valt te ontwarren hoe ik begonnen ben. Links onder een flinke vlek oranje om de hoofd kleur neer te zetten en aan de hand daarvan bouw ik de kleur compositie verder uit. Daarna de hoge contrasten tussen de bomen. Daarmee heb ik eigenlijk al de hoofdelementen neergezet.


Ik ontkom er niet aan om een beetje te schaven aan de treden onderin het beeld.
In het midden onder de grote vierkante bloembak wat meer kontrast gegeven en wat warmer geschilderd voor extra diepte en rechts onder wat oranje bladeren.


Het grappige vandaag was dat toen de zon nog scheen ook mijn collega Marcel Duran langskwam. Hij was met zijn schilderspullen een beetje weggewaaid in de stad ergens aan het water. Helemaal enthousiast over de plek en de kleuren wilde hij ook vanaf deze plaats schilderen. Zo moet dat ook met de impressionisten gegaan zijn toen ze nog samen optrokken. Ik ben dan ook heel benieuwd wat Marcel er van gemaakt heeft en hopelijk kan ik onze beide schilderijen tezamen ophangen in m'n galerie aan de Munnekeholm 22 in Groningen.

1 opmerking:

  1. Ziet er goed uit, lekker kleurrijk!
    Veel plezier morgen met de opening, ik ben nog even een dagje zeilen.
    groet Fiona

    BeantwoordenVerwijderen