woensdag 21 februari 2024

Witte blouse, café de Beurs

Ik moest van de week diep graven in mijn oude pc naar afbeeldingen van de leestafel van café de Beurs in Groningen. Toevallig had ik in 2011 een klant geschilderd die helaas niet meer onder ons is die regelmatig rechts aan de leestafel altijd zijn krantje las.
Maar ook bij nader inzien toch een leuk onderwerp. Het spel van koel licht van links en de lezende mensen onder het warme lamplicht.

Ik besloot me dan ook er weer aan te wagen, geholpen door de luifels die tijdelijk verwijderd waren vanwege een renovatie van de buitengevel van het café. Toevallig zat een meneer aan het linker tafeltje bij het raam met een wit shirt aan. Precies wat ik nodig had. Hij wilde wel voor mij verhuizen naar de leestafel. En als het schilderij naar genoegen is het ook wel van me afnemen. 
"Witte blouse in cafe de Beurs" 15x15 cm


 Omdat de meneer toch een boekje bij zich had nam ik de gelegenheid te baat om hem in grotere versie te zetten van 35x30 cm.


"Leestafel cafe de Beurs, witte blouse" 30x35 cm olieverf op doek."
Na een weekje door schilderen in cafe de Beurs is ntot zover dit het resultaat. Ik zet het schilderij eerst een tijdje weg in het atelier en zoek een bijpassend lijstje om het te laten bezinken.

1 opmerking: