zondag 3 juli 2011

Plein-air festival in Katwijk 2011

Ook dit jaar was ik weer uitgenodigd om een week in Katwijk aan zee te schilderen. Het is weer goed georganiseerd en samen met een twaalf tal kunstenaars uit binnen en buitenland zijn we luxe ondergebracht in vakantie woningen op de Noordduinen. De eerste vrijdag eerst maar wat rondstruinen en me aanpassen aan de strand sfeer. De zaterdag ochtend spullen opgeladen op de meegebrachte vouwfiets en begonnen aan het eerste schilderij op het strand bij Katwijk centrum.
Het was niet heel warm en half bewolkt dus het strand lag er verlaten bij.

s'Avonds nog een keer naar hetzelfde strand om een zee te schilderen bij avond licht. Toen ik begon was een jongetje een mooie kuil aan het graven maar hij werd helaas opgehaald door zijn papa dus nu is het zee gezicht met kuil.


Ik zit dit jaar weer met Hans Versfelt in hetzelfde huisje en die schildert zoals gewoonlijk noest door. Hieronder een paar voorbeelden van zijn gestage productie.

Hans Versfelt "Strandhuisjes bij Katwijk"

Hans Versfelt "Duinen met zicht op Katwijk"

Vandaag is het zondag en 's ochtends met Hans op pad. Eerst naar het strand in Katwijk maar later toch maar de duinen in. Hij ging wat hoger zitten voor zijn favoriete uitzicht en vormde zo een leuk onderwerp voor mij.Eerst een opzet in indisch rood en ultramarijn.


Het meeste problemen had ik met de wolken die altijd een lastig te pakken vorm hebben.
En ze moeten ook nog wolkig blijven.

Uiteindelijk is dit het resultaat.

"Hans schilderend op duinrand"

1 opmerking:

  1. Moooi!

    Jullie hebben een leuke week gehad zo te zien.
    Goed werk Joost, de laatste is mijn favoriet, al vind ik het jammer dat Hans nu de rest van zijn leven tegen de rand van het werkje zit te schilderen.

    BeantwoordenVerwijderen